Blåbärsmaräng

Blåbärsmaräng

En makalös maräng med uppfriskande blåbär som blir lite seg inuti och frasig utanpå. Blåbärsmaräng är enkelt att göra och bjuda till dessert eller fest.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (83 st)

Mitt betyg:

Blåbärsmaräng

En makalös maräng med uppfriskande blåbär som blir lite seg inuti och frasig utanpå. Blåbärsmaräng är enkelt att göra och bjuda till dessert eller fest.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 6 port

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl blåbär

Fyllning:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Skålen ska täcka kastrullen helt. Vispa marängsmeten med elvisp tills den är tjock. Vänd ner blåbären. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper till en rund botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt kallna, gärna i ugnen. Vispa grädden. Garnera marängen med grädde och bär.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 20 g
Skriv ut