Björnbärskompott med rostade fänkålsfrön

Björnbärskompott med rostade fänkålsfrön

15 min Buffé Efterrätt
En härlig björnbärskompott med smak av fänkål, söt honung och ett sting av chili. Björnbärskompott är ett gott tillbehör till smakrika ostar på ostbricka.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bjornbarskompott-med-rostade-fankalsfron/

Gör så här

  • Rosta fänkålsfrön i torr varm panna.
  • Koka upp björnbär, vinäger, honung, salt och chili en kastrull. Rör ner olja och fänkålsfrön. Låt kallna.
  • Servera tillsammans med ost.
Klart!
Energi:

110 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Björnbär färska eller frysta
3 dl
Stötta hela fänkålsfrön
½ msk
Äppelcidervinäger
2 tsk
Honung
½ dl
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Kallpressad rapsolja
1 msk