Biffsallad med citrus och vitost

Biffsallad med citrus och vitost

En fräsch sallad med syrlig blodgrape och hetta av srirachasås. Toppas med knapriga nötter och frisk mynta.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Biffsallad med citrus och vitost

En fräsch sallad med syrlig blodgrape och hetta av srirachasås. Toppas med knapriga nötter och frisk mynta.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 skivor utskuren biff, ca 300 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Dressing:

  • 2 blodgrape
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ½ tsk srirachasås
  • ½ dl olivolja

Gör så här:

Salta och peppra köttet och stek det i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Låt köttet svalna. Skala grapefrukterna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Lägg klyftorna i en skål. Krama saften ur resten av grapefrukten. Blanda saften med salt, peppar, srirachasås och olivolja till en dressing. Skär köttet i strimlor och blanda med lite av dressingen. Skölj salladen, bryt den i bitar och lägg på ett fat. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Strimla salladslökarna. Häll av vätskan från vitosten. Varva kött, grönsaker och grapefruktklyftor på salladen. Strö över nötter och mynta och ringla över dressingen.

Källa:

Rekommenderade produkter