Banoffee-tårta

Banoffee-tårta

Banoffee-tårta är en barnsligt god tårta som blir kalasfin med godis på toppen. Det krispiga chokladgodiset ger balans till den mjuka och söta fyllningen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (96 st)

Mitt betyg:

Banoffee-tårta

Banoffee-tårta är en barnsligt god tårta som blir kalasfin med godis på toppen. Det krispiga chokladgodiset ger balans till den mjuka och söta fyllningen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning och garnering:

  • 4 bananer
  • 1 tsk saft av pressad citron
  • 4 dl Arla® vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 400 g kolasås t ex O´hoj eller dulce de leche

Garnering:

  • 25 g mörk choklad
  • 1½ dl krispigt chokladgodis, t ex Malteser eller M&M´s

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Dela kakan i tre bottnar. Mosa bananerna och tillsätt citronsaften. Vispa grädde och vaniljsocker till ett fast skum. Bred kolasås, grädde och bananmos på 2 av bottnarna men spar 1/3 del av grädden och kolasåsen. Lägg ihop de tre bottnarna. Bred på resterande grädde och ringla över kolasåsen. Riv chokladen grovt och krossa godiset. Strö det på tårtan.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 700 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Fett: 40 g
Skriv ut