Banoffeepaj

Banoffeepaj

45 min Efterrätt
Banan + toffee = världens godaste banoffeepaj! Vår variant behöver inte gräddas och har smarrig chokladsås på toppen. Servera med lättvispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält smöret. Mixa kexen till smulor, tillsätt smör och kanel. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 20x10 cm. Låt stå kallt ca 30 min.
  • Rör ihop kvarg och karamelliserad mjölk. Bred ut blandningen i formen.
  • Skiva bananerna över och ringla på chokladsåsen. Servera ev banoffeepajen med lättvispad grädde.
Klart!
Energi:

330 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 19 g

Ingredienser

75 g
Digestivekex, ca 150 g
12
Malen kanel
½ tsk
250 g
Karamelliserad mjölk
25 g
Bananer
2
Chokladsås
½ dl