Bananpuffar

Bananpuffar

En variant av friterade bananer men med smördegsplattor istället för frityrsmet - enkel och god efterrätt! Bananpuffarna är söta, mjuka och frasiga i samma tugga.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (7 st)

Mitt betyg:

Bananpuffar

En variant av friterade bananer men med smördegsplattor istället för frityrsmet - enkel och god efterrätt! Bananpuffarna är söta, mjuka och frasiga i samma tugga.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 smördegsplattor
  • 2 bananer
  • 1 ägg
  • 3 msk rårörsocker
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Ta fram smördegsplattorna och låt dem tina något. Kavla ut dem till nästan dubbel storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dela bananerna på mitten och sedan på längden. Lägg dem glest på smördegen. Skär eller sporra med en baksporre runt bananerna. Knäck ägget i en liten kopp och vispa sönder det med en gaffel. Pensla ägg på smördegen och bananerna och strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter tills degen är puffig och ytan är gyllenbrun. Häll upp grädden i en bunke och lägg i florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden tills den är tjock och pösig. Servera bananerna bums med grädden.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 33 g
Skriv ut