Baconkola

Baconkola

Julens galnaste godis och en garanterad snackis vid julbordet. Kombinationen av baconets rökighet och sälta gifter sig fint med den söta kolan och lite bittra chokladen. Vågar du prova?
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (12 st)

Mitt betyg:

Baconkola

Julens galnaste godis och en garanterad snackis vid julbordet. Kombinationen av baconets rökighet och sälta gifter sig fint med den söta kolan och lite bittra chokladen. Vågar du prova?

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Gör så här:

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka upp under omrörning tills sockret har löst sig. Koka utan att röra tills smeten har en temperatur på 123° och klarar kulprovet. Tillsätt kakao i kolasmeten när den är färdig. Skär baconet i tunna strimlor och stek riktigt knaprigt. Lägg upp det stekta baconet på hushållspapper så att fettet rinner av. Häll smeten i en form 20x30 cm med bakplåtspapper. Strö över bacon och låt kolan stelna. Skär eller klipp i bitar. Slå in i papper och förvara svalt.

Tips:

Servera kolan direkt, håller ca 2 dagar i kyl.

Källa:

Rekommenderade produkter