Lammgryta med aubergine

Lammgryta med aubergine

60+ min Huvudrätt
En riktigt mustig och syrlig lammgryta med aubergine som ska puttra i en hel timme för att köttet ska bli mört och smakerna utvecklas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/auberginegryta-med-lamm/

Gör så här

  • Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Bryn all lök i hälften av smöret i en stekgryta. Tillsätt kött, salt, peppar och gurkmeja. Fortsätt bryna ett par min. Häll i tomater och sambal oelek.
  • Koka upp och låt sjuda under lock ca 1 tim (eller i tryckkokare 20 min).
  • Skär aubergine i 2 cm tjocka skivor och bryn dem i resterande smör på båda sidor. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 10 min.
  • Tillsätt citronsaft och smaka av med salt. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 10 min. Rör ner färskost precis före servering.
Klart!

Gott att servera grytan med med couscous, hackade mandlar, oliver och persilja.

Energi:

330 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Benfritt lammkött
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Malen gurkmeja
½ tsk
Krossade tomater
1 burk
Sambal oelek
1 msk
Aubergine
1
Citron
pressad saft av ½
75 g