Auberginegratäng

Auberginegratäng

50 min Huvudrätt
Denna auberginegratäng är en vegetarisk variant på grekisk moussaka. Enkel och sanslöst god!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/auberginegratang/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över salt.
  • Skala och hacka löken. Fräs mjuk i lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min.
  • Torka av auberginen och stek i smör-& rapsolja i en stekpanna ca 1 min per sida. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form.
  • Häll över ostsås och ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Klart!

Ingredienser

Aubergine
400 g
Salt
½ tsk
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Krossade tomater
400 g
Tomatpuré
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Kelda® pastasås mild ost
2 dl
1 dl