Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås

Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås

Stekta tärningar av aubergine med vitlöksyoghurt och kryddig tomatsås. Vitlöksyoghurten, Patlican kizartmasi på turkiska, är jättegod till grillad eller stekt mat.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (17 st)

Mitt betyg:

Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås

Stekta tärningar av aubergine med vitlöksyoghurt och kryddig tomatsås. Vitlöksyoghurten, Patlican kizartmasi på turkiska, är jättegod till grillad eller stekt mat.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Skär auberginen i tärningar och strö över salt. Låt stå ca 30 min. Torka av och stektärningarna i smör-&rapsolja. Häll upp i en form och låt kallna. Smaksätt yoghurt med vitlök och salt. Bred ut det över auberginen. Ringla tomatsåsen över. Garnera med basilika.

Tips:

För mer hetta i vitlöksyoghurten, blanda 1 tsk chilipeppar i tomatsåsen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 150 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 12 g
Skriv ut