Äppelkompott med päron

Äppelkompott med päron

20 min Mellanmål Efterrätt
Äppelkompott med päron blir sagolikt gott tillsammans. Äppelkompott är ett jättegott till mellanmål eller dessert som serveras med kall mjölk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelkompott-med-paron/

Gör så här

  • Kärna ur äpplen och päron. Skär dem i små bitar.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur lite frön.
  • Lägg frukt, vaniljstång, frön, kanel och socker i en kastrull. Häll på juice och vatten.
  • Koka under lock på svag värme ca 2 min tills frukten är nätt och jämnt mjuk. Rör ut potatismjölet i 2 msk kallt vatten och blanda ner det i kompotten.
  • Häll upp i en skål och strö över lite socker.
  • Låt kompotten svalna och servera med mjölk.
Klart!

Ingredienser

Fasta äpplen
3
Fasta päron
2
Vaniljstång
1
Kanelstänger
2
Strösocker
¾ dl
Konc äppeljuice
1 dl
Vatten
4 dl
Potatismjöl
2 msk