Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

50 min
En frisk och kryddig chutney som är god som tillbehör till stekt kött och kyckling.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelchutney-med-russin/

Gör så här

  • Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och hacka löken.
  • Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka utan lock på svag värme ca 40 min.
  • Häll upp chutneyn i väl rengjord burkar, sätt på lock och förvara kallt.
  • Chutneyn håller 2-3 veckor i kyl.
Klart!
Energi:

835 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 200 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Äpplen
600 g
Gula lökar
2
Rårörsocker
1 dl
Ljus vinäger t ex äppelcidervinäger
½ dl
Kanelstång
1
Malen ingefära
1 tsk
Salt
1 tsk
Russin
½ dl