Äppelbullar

Äppelbullar

Om du tycker att en nygräddad kanelbulle är svårslaget ska du prova den här varianten med äppelbitar som smälter i ugnen – och i munnen!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Äppelbullar

Om du tycker att en nygräddad kanelbulle är svårslaget ska du prova den här varianten med äppelbitar som smälter i ugnen – och i munnen!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 42 st

Fyllning:äppl

Topping:

  • 1 ägg till pensling
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm gräddmjölken till 35°. Lös upp jästen med gräddmjölken. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Gör fyllningen till bullarna. Tärna äpplet fint. Rör ihop smör, socker, kanel och vaniljsocker till en jämn smet. Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen och strö över äppeltärningarna. Rulla ihop till rullar och skär skivor. Lägg skivorna i stora bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min. Låt svalna på galler.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 7 g
Skriv ut