Äppel- och kanelpaletas

Äppel- och kanelpaletas

60+ min Mellanmål Efterrätt
Läskande glass med hela äppelbitar.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/appel--och-kanelpaletas/

Gör så här

  • Koka upp citronsaft, äppelmust och socker. Skär äpplet i centimeterstora tärningar.
  • Riv kanelstången fint. Blanda yoghurt och socker, smaksätt med kanel.
  • Fördela äpplet i glassformar eller plastglas. Fyll på med äppelmustblandningen och toppa med kanelyoghurten.
  • Låt stå i frys minst 3 tim. Sätt i glasspinnar efter ca 1 tim.
Klart!
Energi:

75 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Äpple:
Citron
saften av ½
Äppelmust
2½ dl
Strösocker
1½ msk
Äpple
1
Kanelyoghurt:
Kanelstång
¼
1¼ dl
Strösocker
1 msk