Äggröra med bacon och curry

Äggröra med bacon och curry

20 min Huvudrätt Mellanmål Frukost
En varm och krämig äggröra landar mjukt i magen. Här har den fått smak av curry och serveras på rostat bröd med färsk spenat och knaperstekt bacon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aggrora-med-bacon-och-curry/

Gör så här

  • Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Rör i curry och låt fräsa med en stund.
  • Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra Häll smeten i pannan.
  • Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjukt krämig.
  • Servera äggröran på rostat bröd med spenat. Toppa med bacon.
Klart!

Ingredienser

Bacon
140 g
Gul lök
1
Curry
1 tsk
Ägg
6
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Rostat bröd
4 skivor
Babyspenat
80 g