Äggost med björnbär

Äggost med björnbär

Äggost är traditionell kalasmat från Bohuslän med mild, ljuvlig smak.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (78 st)

Mitt betyg:

Äggost med björnbär

Äggost är traditionell kalasmat från Bohuslän med mild, ljuvlig smak.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Till servering:

Gör så här:

Blanda mjölk och grädde i en kastrull. Värm det till kokpunkten. Vispa ihop ägg och gräddfil. Rör ner det i mjölken. Låt sjuda under omrörning tills massan skär sig, 3–5 min. Ta kastrullen från värmen. Låt stå i 15 min. Varva ostmassa och socker i äggostform eller durkslag. Låt rinna av i kyl över natten. Stjälp upp på ett fat och garnera med björnbär.

Tips:

Förr var äggostformen oftast gjord i trä, handskuren i ett vackert stjärnmönster. Idag finns lättskötta äggostformar i plast att köpa. Du kan också använda ett durkslag.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 41 g
Skriv ut