Ägg benedict

Ägg benedict

Vegetarisk variant på ägg benedict som är en klassisk, amerikansk favorit till brunch. Pocherat ägg på gott surdegsbröd med krämig hollandaise – mums!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (15 st)

Mitt betyg:

Ägg benedict

Vegetarisk variant på ägg benedict som är en klassisk, amerikansk favorit till brunch. Pocherat ägg på gott surdegsbröd med krämig hollandaise – mums!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 4 skivor ljust bröd gärna av vetesurdeg

Hollandaisesås

Pocherade ägg

  • 4 ägg
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • 1½ liter vatten
  • 1 msk salt

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop äggulor, vatten, worcestershiresås och citronsaft i en liten kastrull. Ställ den i större kastrull med sjudande vatten och vispa till blandningen tjocknat. Ta kastrullen från vattenbadet och tillsätt smöret i en tunn stråle under kraftig vispning. Ta inte med bottensatsen. Smaka av med salt. Häll ättikan 4 små koppar. Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min. Koka upp vatten och salt i en vid kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel. Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen. Låt dra 2-3 min. Lyft upp äggen med en hålslev. Stek brödskivorna i smör och lägg upp på tallrikar. Lägg ett ägg på varje brödskiva och toppa med hollandaisesås och ev dill.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 49 g
Skriv ut