Ädelost med syltade kumquats

Ädelost med syltade kumquats

50 min Efterrätt
Gott som snacks, aptitretare eller mingelmat till fina fester! Jättegod kombination mellan ädelost och kumquats.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/adelost-med-syltade-kumquats/

Gör så här

  • Skölj kumquatsen noga och dela dem i två halvor. Ta bort eventuella kärnor.
  • Koka upp 5 dl av vattnet i en kastrull och lägg ner frukten. Låt koka 3 min och häll sedan av vattnet.
  • Koka upp resten av vattnet, socker, kanelstång och nejlikor. Lägg ner kumquatsen och låt sjuda ca 25 min.
  • Frukten ska se glansig och ”genomskinlig” ut. Låt den svalna i lagen.
  • Stek baguetteskivorna på båda sidor i smör i en stekpanna. Strö över socker och kanel på båda sidor. Stek hastigt så att sockret smälter men inte bränns.
  • Servera med syltade kumquats och ost.
Klart!

Ingredienser

Kumquats
12
Vatten
6½ dl
Strösocker
2 dl
Kanelstång
1
Hela kryddnejlikor
5
Kanel- och sockerstekt baguette:
Baguette
8 skivor
2 msk
Strösocker
½ msk
Malen kanel
½ tsk
Till servering:
140 g