Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Stekt abborre serverad med pepparrot och persilja med krämig potatis. Smakerna passar ljuvligt gott tillsammans på tallriken.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (18 st)

Mitt betyg:

Abborre med pepparrotspotatis

Stekt abborre serverad med pepparrot och persilja med krämig potatis. Smakerna passar ljuvligt gott tillsammans på tallriken.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g abborrfiléer
  • ca 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g färska kantareller

Pepparrotspotatis:

Gör så här:

Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Rör ut vetemjölet i grädden i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Lägg i potatisen och låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Rör om någon gång under koktiden. Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar. Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Stek svampen i smör i stekpannan 2-3 min.

Tips:

Kantarellerna kan bytas ut mot champinjoner.

Källa:

Rekommenderade produkter