Persikopaj

Persikopaj

35 min Efterrätt
Persikopaj går snabbt och enkelt om du använder färdig smördeg som pajbotten. Toppa pajen med ljuvlig vispad grädde smaksatt med citronmeliss.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/persikopaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Kavla ut smördegsplattorna något och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och blanda med honung. Pensla smördegsplattorna med blandningen.
  • Skär persikohalvorna i tunna skivor och tryck lätt på halvorna så att de delar på sig likt en solfjäder.
  • Lägg en persikohalva på varje smördegsplatta. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Vispa grädde och florsocker. Vänd ner citronmelissen.
  • Pudra pajerna med florsocker och servera genast tillsammans med citronmeliss-grädden.
Klart!

Vill du ha ännu puffigare pajer kan du lägga smördeg dubbelt ovanpå varandra och pensla med honungssmör mellan lagrena. Sänk i så fall ugnsvärmen till 175° och grädda i ca 25-30 min.

Energi:

615 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Smördeg tinade
4 skivor
1½ msk
Flytande honung
1½ msk
Konserverade persikohalvor
4
Florsocker
Citronmeliss-grädde:
2 dl
Florsocker
1 msk
Finhackad citronmeliss
2 msk