Blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma

Blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma

50 min
En kladdkake-sensation med blåbär som bryter av fint mot den vita chokladen. Lite malen kardemumma ger extra kryddighet. Receptet är skapat av Linnea Andrae och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blabarskladdkaka-med-vit-choklad-och-kardemumma/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret. Hacka den vita chokladen och rör ner i smöret, rör om tills chokladen smält, häll i en bunke.
  • Rör ner ägg och socker i chokladsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kallna.
  • Vispa grädden och bred på kakan, toppa med blåbär och pudra ev över lite blåbärspulver och riv över vit choklad.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 24 g

Ingredienser

100 g
Vit choklad
150 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Blåbärspulver
4 msk
Malen kardemumma
2 msk
2 dl
Blåbär
2 dl
Ev blåbärspulver
Ev vit choklad