Filmjölk

Tunn, krämig, acidofilus, naturell eller någon av alla våra goda smaker - Arlas filmjölk finns i en mängd olika varianter som passar alla. Kombinera med till exempel müsli eller flingor för en frukost som inte bara är fantastiskt god, utan också jättenyttig!

Filen har en lång historia i Sverige. Redan på vikingatiden åt man med glädje filmjölksliknande produkter och Carl von Linné var faktiskt något av en filentusiast. Idag finns ett mycket bredare sortiment av fil än vad vikingarna kunde skryta med, och Arlas goda filmjölk är ett givet inslag på de allra flesta frukostbord. Prova du med!

Den som väntar på nåt gott...

Långsyrad fil

När allt inte behöver gå så fort blir resultatet extra krämigt – precis som när varje bondgård gjorde sin egen filmjölk. Därför syrar våra mejerister först mjölken med en filkultur under en längre tid än vanlig fil, för att sedan skonsamt kyla ned den till 8 °C. Därför kallar vi den långsyrad

Läs mer om långsyrad fil
Arlas produktskola

Så gör vi fil & yoghurt

Fil och yoghurt är populära produkter på frukostbordet. Här förklarar vi hur fil, yoghurt och andra mejeriprodukter som till exempel crème fraiche tillverkas. Många av Arlas produkter finns också som ekologiska och laktosfria varianter.