MINIMJÖLK - EN GODARE VANA

Arla arbetar för att fler ska välja ekologiskt oftare. Vi ser det som att skaffa sig en vana. En god vana som både du och naturen mår bra av.

Det senaste tillskottet i Arla Eko-familjen är minimjölken. Den dricks av många som redan har goda vanor. Därför hoppas vi att alla minimjölkälskare ska uppskatta att minimjölken nu också är ekologisk. Våra ekologiska produkter produceras så naturligt det bara går. Hur det går till kan du läsa mer om här. Att välja ekologisk mjölk är ett enkelt sätt att göra något bra för miljön. Att skaffa sig en ännu godare vana helt enkelt. För livet!

Arla Ko® Ekologisk Minimjölk

Den nya ekologiska minimjölken är lika nyttig som den vi hade tidigare. Minimjölk är en färsk mjölk som har en fetthalt på mindre än 0,1 procent, men den innehåller ändå alla mjölkens mineraler och vitaminer. Dessutom är den berikad med D-vitamin, precis som all annan mjölk med låg fetthalt. Minimjölk innehåller också högvärdigt protein, ett naturligt protein med en bred sammansättning av essentiella aminosyror. Minimjölk passar därför utmärkt för dig som tränar och tänker på kosten. Dessutom är ett glas kall minimjölk en bra törstsläckare och riktigt gott! Låt minimjölken bli en god vana och en naturlig del av en mångsidig kost och hälsosam livsstil.

Lite bättre för klimatet

Vi klimatkompenserar för den ekologiska minimjölken, precis som för många andra ekologiska produkter. Arla har som tydlig målsättning att minska alla utsläpp så långt det går, men omställningen tar tid. För att minimera våra ekologiska produkters klimatpåverkan har vi valt att stödja trädplanteringsprojekt som får växthusgaser att tas upp av naturen igen, så kallad klimatkompensation.

Med start vintern 2016 kommer klimatkompensationen av Arla Eko att ta en ny riktning. I stället för att kompensera för produktens totala utsläpp kommer utsläppen från mejeriet, förpackningen och transporten att klimatkompenseras. Resterande resurser ska läggas på att förbättra miljö- och klimatarbetet på svenska Arlagårdar. Vi ska helt enkelt ta krafttag där allt börjar, och där huvuddelen av klimatbelastningen i mjölkens produktionskedja sker – på gården. Här kan du läsa mer om klimatkompensationen.

Läs mer