En mjölk för baristor

Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk, så se till att arbeta med utrustning som underlättar när du skummar mjölk eller brygger espresso. Arla Latte Art ® är en mjölk som är särskilt framtagen för alla konstnärer, hemma och bakom cafédisken. Arlas Latte Art ®  har visat sig vara optimal för att få fram ett krämigt, följsamt och fylligt skum.

Arla Latte Art ® togs fram 2005 efter önskemål från branschen. Produktutvecklarna jobbade bland annat tillsammans med baristor och en civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola för att hitta den optimala processtekniken och balansen mellan protein och fett. Det gällde att få fram en mjölk med bästa mjölkskum, munkänsla och förmåga att blanda sig med kaffe och lyfta fram smak.

Resultatet blev en mjölk med 2,6 procent fett och 3,8 procent protein. Mjölken behandlas för längre hållbarhet på ett sätt som inte påverkar smaken.

Arla Latte Art ® görs på Linköping mejeri av mjölk från gårdar i trakten.