HERRGÅRD - EN SVENSK EMMENTALER

Herrgård tillverkades första gången på 1700-talet. Det var greven Eric Ruuth i Skåne som ville starta svensk tillverkning av Emmentalerost. Men den importerade bakteriekulturen från Schweiz uppträdde annorlunda i det svenska klimatet så resultatet blev en ny ost. Med samma fina runda hål som den schweiziska osten, men med en annan smak och konsistens.

Arla Herrgård 28 %

Herrgård har en ren, fyllig smak och doftar nötter. När osten lagras får den en kraftigare smak, nötigheten blir tydligare och eftersmaken längre och starkare. Herrgård passar utmärkt på frukostsmörgåsen och osten är även utmärkt på ostbrickan och i matlagningen.

Arla Herrgård Ekologisk 28 %

En ost med ren och fyllig smak. Osten är KRAV-märkt och det betyder att den tillverkas av mjölk från ekologiska gårdar.

Arla Herrgård Mager 17 %

Alla som önskar ett smakrikt smörgåspålägg med lägre fetthalt kan välja Herrgård17 %. Den är försedd med det gröna nyckelhålet som är Livsmedelsverkets symbol för hälsosam mat.

Det är som bekant de sunda vardagsvanorna som betyder något när man vill hålla vikten. Ett smart sätt att minska på kalorierna är att välja en frukostost med lägre fetthalt.