Möt Helen, foodie på heltid

Helen är bosatt i London och foodie på heltid. Efter att ha avslutat sina studier i biologi, en magisterexamen i 1600-talsstudier och flera års arbete inom finanssektorn bestämde hon sig för att ta steget och låta matintresset bli till hennes yrke. I dag är hon bloggare och frilansande matskribent och -fotograf på heltid. Nästa dröm på önskelistan är att en dag få ge ut en bok.

Helen älskar mat och tänker på mat som en av få nödvändiga saker i livet som samtidigt kan vara en stor källa till glädje. Eftersom hon är av uppfattningen att alla ska kunna laga och ha råd med god mat (plus att hon själv är lite bekväm av sig) har hon satsat på att skapa recept som uppfyller vad hon själv kallar insats för ära-kvoten – recept med begränsad arbetsinsats som alltid imponerar. 

Helens största hobby är föga förvånande matlagning, men hon gillar också att få utlopp för sin kreativitet genom hantverk som stickning och sömnad och lämnar gärna staden för landet emellanåt.


Fakta om Helen

Namn: Helen Best-Shaw
Ålder: 42
Bor: Västra London
Yrke: Bloggare på heltid och frilansande matskribent, stylist och fotograf
Civilstånd: Fästman, inga barn
Roliga fakta: Vann en gång ett pris i en LEGO-tävling för att ha byggt en maskrosätande sköldpadda
BloggFuss Free Flavours


 

Helens favoriter

Ingrediens: Alla japanska smaktillsatser, t.ex. Miso, Tamari, Mirin
Rätt: Mammas grillade kyckling
Måltid: Brunch
Köksredskap: Diskmaskinen! Och den extra starka mixern – så att varje dag kan börja med en grön smoothie
Restaurang: Kinakrogen i kvarteret
Matstad: London 

Visa blogginlägg