Blogg

Rödbetssoppa med krämig vitosttopping Blogg

Färgglad rödbetssoppa full av antioxidanter med en klick krämig fetatopping, som ger lite sälta åt denna mättande och fräscha soppa. Perfekt för friska höstdagar!

Tillagningstid: 50 min Portioner: 4 Nivå: medel

Ingredienser

Rödbetssoppa: 6 rödbetor, sköljda men inte skalade 6 schalottenlökar, hackade 1 msk olivolja 1,5 liter grönsaks- eller kycklingbuljong Juicen från 1/2 citron 2 msk crème fraîche Salt och peppar Slätbladig persilja

Krämig topping: 100 ml crème fraîche 100 g Apetina Classic, krämig i bit

Gör så här:

Rensa rödbetorna och svep aluminiumfolie runt varje rödbeta. Baka dem i 180° C i 40 min. eller tills de är mjuka och låt sedan svalna.

Fräs den hackade schalottenlöken i olivolja i en stor panna på medelhög värme tills den är blank och svagt gyllengul. Tillsätt buljongen, låt det hela koka upp och sänk sedan värmen.

Skala rödbetorna och lägg dem i en mixer tillsammans med buljongen, lök, crème fraîche och citronsaft. Mixa tills du fått en slät konsistens och smaksätt med salt och peppar.

Tillsätt crème fraîche och Apetina Classic, krämig i bit tills blandningen är tjock och krämig.

Servera rödbetssoppan med den krämiga fetatoppingen och grovhackad persilja.

Twist:

Om du vill kan du även tillsätta lite ingefära!

Serveringstips:

Servera med nybakat bröd.

0 Kommentarer