Blogg

Rödbetsbiffar Blogg

Jag är helt galen i grönsaksbiffar. Hur suveränt är det inte att man kan ta alla sina favoritingredienser, blanda dem med ägg och lite mjöl och så steka små biffar som är helt sprängfyllda av goda smaker? För mig är de här biffarna helt perfekta. Ost och rödbetor är två av mina absoluta favoritingredienser – så det här är ett litet smakprov från mitt personliga matparadis.

Vegobiffar har varit en basvara i kylen och frysen hos oss ett bra tag, och ingredienserna väljer vi efter säsong, smak och behag. Rödbetsbiffar är en underbar höst- och vinterfavorit, och på sommaren gör vi ofta biffar på zucchini och blomkål som vi kryddar med säsongens färska örter.

Rödbetsbiffar

Vi äter biffarna som de är eller garnerade med lite vitost, lax, serranoskinka, pesto eller färska tomater. De här rödbetsbiffarna är också ett perfekt vegetariskt alternativ till köttet i en burgare. De smakar underbart, och med rödbetans rika och mustiga smak och konsistens kommer du inte att sakna köttet.

I det här receptet använder jag skal av psylliumfrö för att slippa tillsätta en massa mjöl och för att göra biffarna lite lättare. Skal av psylliumfrö kallas även fiberhusk och finns i välsorterade mataffärer och hälsokostaffärer. Om du inte har det till hands går det bra att byta ut det mot cirka 150 g mjöl för riktigt goda rödbetsbiffar.

Rödbetsbiffar med vitost och färsk mynta

Tillagningstid: 30 min Portioner: 4 Nivå: Lätt

Ingredienser

4 stora rödbetor (600 g) 200 g Apetina Classic-tärningar i saltlake 2 lökar 3 ägg 2 msk malda skal från psylliumfrön (fiberhusk) eller 100–150 g mjöl En näve hackad färsk mynta 1 tsk salt Nymalen peppar Smör att steka i

Gör så här:

Skala rödbetor och lök och riv dem grovt. Lägg det rivna i en skål, tillsätt äggen och blanda väl. Tillsätt skal av psylliumfrön (eller mjöl) och blanda igen. Avsluta med salt, peppar, vitost samt färsk mynta och blanda. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt en stor klick smör. Forma rödbetsbiffarna med händerna. Stek biffarna i 5–10 min. per sida, beroende på tjocklek, tills de har fått fin färg och är fasta.

Twist:

Tillsätt olika färska örter efter smak.

Serveringstips:

Testa att byta ut köttet i burgaren mot en rödbetsbiff så får du en god vegoburgare.

Rödbetsbiffar

0 Kommentarer