Blogg

Cookies med chokladbitar Blogg

chocoalte-chip-cookies_620x350

Alla borde ha sitt eget favoritrecept på cookies med chokladbitar. Ett recept som du kan svänga ihop på nolltid, eftersom du alltid har ingredienserna hemma. Ett recept som ger din familj, dina vänner och dina gäster ett leende på läpparna. Och kanske viktigast av allt – ett recept som du aldrig får nog av.

Jag har hittat mitt absoluta favoritrecept på cookies, och nu vill jag ge det till dig. Förhoppningsvis kommer du att gilla det lika mycket som jag och göra det till ditt eget favoritrecept. Som vanligt kan du variera receptet på olika sätt så att det stämmer med ditt skafferi och dina smaklökar. Du kan använda olika typer av nötsmör och socker (även strösocker fungerar). Gillar du inte kokos kan du skippa den och tillsätta mer havre, och du kan använda olika sorters choklad om du föredrar vit choklad eller mjölkchoklad. Du kan också justera gräddningstiden om du vill få kakorna fastare och mer gyllenbruna, eller kanske lite segare om du är lika svag för kakdeg som jag är.

Det finns helt enkelt ingen ursäkt för att inte prova mina cookies. Tro mig, alla du bjuder kommer att älska dem!

Ingredienser:

Knappt 2,5 dl mandelsmör, krämigt eller med bitar (240 g) 100 g farinsocker 1 tsk vanilj 3 ägg 1,5 dl havregryn 1 dl kokosflingor 1 tsk bikarbonat 100 g mörk choklad En rejäl nypa salt

Gör så här

Sätt ugnen på 175 °C.

Blanda nötsmör, farinsocker, ägg och vanilj med elvisp i en stor skål tills du får en slät konsistens. Det tar några minuter. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda och vänd försiktigt ned chokladbitarna.

Använd en matsked till att skopa upp smeten och klicka ut den till 16 små cookies på ett bakplåtspapper.

Grädda i ca 10 minuter och ta ut plåten när kanterna börjar bli svagt gyllenbruna. Låt svalna i 2 minuter på bakplåtspappret och flytta sedan över dem till ett galler där de får svalna helt.

Sätt ugnen på 175 °C.

Blanda nötsmör, farinsocker, ägg och vanilj med elvisp i en stor skål tills du får en slät konsistens. Det tar några minuter. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda och vänd försiktigt ned chokladbitarna.

Använd en matsked till att skopa upp smeten och klicka ut den till 16 små cookies på ett bakplåtspapper.

Grädda i ca 10 minuter och ta ut plåten när kanterna börjar bli svagt gyllenbruna. Låt svalna i 2 minuter på bakplåtspappret och flytta sedan över dem till ett galler där de får svalna helt.

Ät dem direkt från ugnen till ett glas kall mjölk.

Tips!

Prova att använda olika nötsmör, till exempel jordnötssmör eller cashewsmör, om du vill variera smaken för varje sats.

0 Kommentarer