Klassisk vaniljsås

Klassisk vaniljsås

45 min Efterrätt
Härligt hemlagad vaniljsås gjord på äkta vanilj! Gott till paj, fruktsallad eller kladdkakan!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/klassisk-vaniljsas/

Gör så här

  • Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången.
  • Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången.
  • Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna.
  • Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen.
Klart!

Vaniljstången kan ersättas med 1 msk vaniljsocker till 4 port som rörs ner i den kalla såsen.

Energi:

355 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Vaniljstång
½
2 dl
3 dl
Äggulor
2
Strösocker
2 msk
Potatismjöl
2 tsk