Uppfinnartävling

Intervju med Maria Torres

Hej Maria! Du jobbar som produktutvecklare på Arla, berätta, vad gör du då?

– Jag skapar/uppfinner nya mjölkbaserade produkter.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag ”leker” med mjölk nästan varje dag.

… och vad är svårast med ditt jobb?

– Att hitta en smak som gillas av de flesta.

Vad skulle du säga är viktigaste att tänka på när en uppfinner nya produkter?

– Att produkterna ska vara ”närmare naturen”, naturliga råvaror, inget konstgjort.

Hur gör du ifall du inte kommer på någon bra idé?

– Letar efter inspiration, läser hur andra tänker och agerar.

Kan en yoghurt egentligen smaka vad som helst tycker du,  t ex broccoli-­yogurt? Varför är det vanligast med fruktsmaker?

– Visst kan en yoghurt smaka broccoli eller spenat, men de flesta vill ha frukter och söta smaker. Det går att hitta en blandning av frukt och grönt, som t ex morot, produkterna är inte riktigt uppskattade, men jag tror att de kommer att bli det inom en snar framtid.

Vilken var den senaste produkten du var med och tog fram för Arla?

– Min senaste produkt är Kesella Dulce de leche, som har en fantastiskt god smak av kola.

Hur gör jag, om jag vill bli mat-uppfinnare som dig?

– Man måste gå hela vägen från skolan till högskolan och vara duktig på kemi och matte.