Råshult – Vimmerby Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Adress till gården:
Råshult
Råshult 124
598 94 Vimmerby

Datum: Lördag 7 maj

Gården öppnar: klockan 10.00
Korna släpps: klockan 11.00 

Beskrivning av gården
Sedan 2001 ägs och drivs gården av Jonas och Ulrica Uhre med barnen Linn och Felix. Gården är en släktgård sedan 1913 och drivs som ett familjeföretag med en anställd, Emelie. Råshult har ca 50 kor, ca 80 ungdjur och lite höns, kaniner och katter. 

Korna går ute på bete dygnet runt från första lördagen i maj till början av oktober. Två gånger om dagen kommer de in för att mjölkas.Hos oss mjölkar en ko i snitt 33 liter/dygn. På tillhörande åkrar odlas vall och foderkorn.

Program
Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Parkering
FBSK Damklubb har hand om parkeringen, det kostar 40 kr/bil.

Därför behöver vi dina kontaktuppgifter
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du anmält dig till, bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill vi kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver vi dina kontaktuppgifter.

Vägbeskrivning
Mellan Toverum och Blackstad. Sväng mot Locknevi. Kör ca 5 km.

Välkommen på årets kosläpp!