Jällagymnasiet - Uppsala Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Beskrivning av gården
Vi som sköter gården är elever och personal på Jällagymnasiet. Gården omfattar arrenden på över 350 hektar odlad jord och 200 hektar skog. Vi har plats för ca 130 kor i ladugården och har två stutar. Hästhållningen på gården omfattar 11 hästar. Vi är till stor del självförsörjande när det gäller foder. Utan eleverna skulle det aldrig gå att sköta allt det här - och det är ju det som är det fina med Jälla.

Information för dig som har bokat

Adress till gården
Jällagymnasiet
Jällaskolan Uppsala
Jälla Gård
755 94 Uppsala

Datum: Lördag 14 maj

Gården öppnar: 09.00
Korna släpps: 11.00

Program
Gården öppnar klockan 09.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se våra vårystra kor, gå gärna vår tipspromenad. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Så, glöm inte anteckna ditt namn och din adress på tipslappens baksida. Passa också på att njuta av mjölk och en bulle. Arla bjuder!

Vägbeskrivning
Ta av från E4:an vid Uppsala N mot Östhammar väg 288. Jällagymnasiet ligger 6 km utanför Upssala.

Bussförbindelse: Det tar ca 15 minuter att åka buss från centrala Uppsala. Sträckan Uppsala - Jälla trafikeras av buss nr 886. Bussen utgår från busstationen och tar ca 10-15 minuter.

Välkommen på årets kosläpp!