Tenhults naturbruksgymnasium – Tenhult Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Adress till gården
Tenhults Naturbruksgymnasium
Klevarps ladugård
Huskvarnavägen 28
560 27 Tenhult

Datum: Söndag 1 maj

Gården öppnar: klockan 10.00
Korna släpps: klockan 11.00

Beskrivning av gården
Tenhults Naturbruksgymnsium har funnits sedan 1912. Skolan är KRAV-märkt sedan 1997. Vi utbildar ca 200 elever inom Jordbruk, Häst, Trädgård och Djurvård. Här i Klevarp finns det plats för ca 70 mjölkkor och 130 ungdjur. På skoljordbrukets 260 hektar odlar vi spannmål, vall, åkerbönor och ärtor. Skolan har en modern maskinpark som behövs för ett ekologiskt jordbruk.

Välkommen att besöka vår hemsida: www.lj.se/tenhultsnbg 

Program
Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar. 

Därför behöver vi dina kontaktuppgifter
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du anmält dig till, bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill vi kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver vi dina kontaktuppgifter.

Vägbeskrivning
Från Jönköping: Kör mot Nässjö. Följ skyltar mot Tenhult, ta vänster och
kör 1 km mot Huskvarna. Sedan ligger gården på vänster sida.

Välkommen på årets kosläpp!