Julita Gård – Julita Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Adress till gården
Julita Gård
643 98 Julita 

Datum: Söndag 8 maj

Gården öppnar: kl 10.00
Korna släpps: kl 11.00

Beskrivning av gården
Sedan 1998 arrenderas Julita Gård av Bo Karlsson och en av hans söner. Det finns även tre anställda som hjälper till att sköta driften av djur och mark. Här finns det 200 mjölkkor och 250 ungdjur i en lösdriftsladugård, med visningsgång för besökare.

På de 600 hektar åker som tillhör gården odlas vall och spannmål. Julita gård ägs och drivs av Nordiska museet. Passa gärna på att besöka nordiska museet och ta del av utställningar och guidade visningar. Du kan bland annat besöka gårdsmejeriet. Gården är sommartid ett populärt utflyktsmål med en unik fruktträdgård, café, restaurang, butiker samt fina miljöer och plats för picknickar.

Program
Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.  

Därför behöver vi dina kontaktuppgifter 
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du anmält dig till, bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill vi kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver vi dina kontaktuppgifter.

Vägbeskrivning
Julita ligger vid sjön Öljaren, ca 25 km nordväst om Katrineholm i Sörmland. Norr om Katrineholm. I Julita följ skyltar till Julita Gård!

Välkommen på årets kosläpp!