Ältetorp – Askersund Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Adress till gården
Ältetorp
696 91 Askersund

Datum: Lördag 7 maj

Gården öppnar 09.00
Korna släpps 11.00

Beskrivning av gården
Vi som brukar Ältetorp heter Hillevi och Sven. Vi började arrendera gården 1980 och fick köpa den 1987. Den var då endast på 18 ha åker, 2 ha beten och 5 ha skog. Efter inköp av 2 arrendegårdar och ett flertal sidoarrenden brukar vi idag 152 ha åker och 30 ha beten. 

På gården finns idag ca 200 mjölkkor, de flesta är av rasen SRB som betyder Svensk Röd och Vitbrokig Boskap. Alla våra kor har namn som t.ex Krona och Nättan.


Program

Gården öppnar klockan 09.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se våra vårystra kor, gå gärna vår tipspromenad. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Så, glöm inte anteckna ditt namn och din adress på tipslappens baksida. Passa också på att njuta av mjölk och en bulle. Arla bjuder! 

Det kommer också att finnas: ridning, körning med häst och vagn, samt vallhundsuppvisning. Kaffe finns till försäljning.

Övriga aktiviteter

  • Häst & vagn
  • Ridning
  • Kaffeförsäljning
  • Visning av vallhund i arbete på gården

Därför behöver vi dina kontaktuppgifter
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du valt bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. För att vi i så fall ska kunna komma i kontakt med Dig så fort som möjligt, är vi tacksamma för att Du fyller i kontaktuppgifterna i anmälningsformuläret.

Vägbeskrivning
Väg 205 från Askersund mot Laxå, efter 1 km tag höger, Linds-Starketorp. Efter ca 700 m tag höger i korsningen mot Starketorp så kommer du fram till gården.

Parkering
Parkeringen sköts av en lokal skolklass, som kommer att ta ut en liten avgift för parkeringen. 

Välkommen på årets kosläpp!