Koldemo Lantbruk – Arbrå Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Adress till gården
Koldemo Lantbruk
Koldemo 4045

Datum: Torsdag 5 maj

Gården öppnar: klockan 10.00
Korna släpps: klockan 10.30

Beskrivning av gården
På vår ekologiska mark, 160 hekar, odlas vinetrn foder till de ca 130 mjölkkorna. Korna bor i lösdriftsstall och mjölkas av två Lely-robotar. Idag drivs gården av Mikael Svärd och Anneli Gustavsson tillsammans med tre anställda. På gården bor också Mikaels och Annelis åtta barn och ett barnbarn (tre har flyttat ut). Sonen Robin tar hand om korna och kalvarna hela året. Vid skördetid samarbetar gården med en närliggande bonde. I framtiden ser vi gärna att vi kan odla mer mark än på våra 160 hektar för att bli självförsörjande på foder.

Program
Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 10.30. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Parkering
Gården tar ut en parkeringsavgift på 20 kronor/bil.

Därför behöver vi dina kontaktuppgifter
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du valt bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. För att vi i så fall ska kunna komma i kontakt med Dig så fort som möjligt, är vi tacksamma för att Du fyller i kontaktuppgifterna i anmälningsformuläret.

Vägbeskrivning
12 km norr om Bollnäs mot Ljusdal, strax före södra infarten till Arbrå Till höger mitt emot TRÄSLOTTET. 

Välkommen på Arlas kosläpp!