Bästa seniormatglädje 2017

Tävlingskategorin är öppen för alla kök som serverar seniorer och som satsar på matglädje. Vi söker verksamheter som jobbar med kvalitet och hållbarhet och är lyhörda för sina gästers behov och önskemål. Som lagar mat som stimulerar smakminnen och ger näring till både kropp och själ. Juryn kommer framförallt att titta på:

  • Allmän matglädje. Hur pass brett tänker köket kring maten och utbudet? Serveras flera olika rätter och vid olika måltidstillfällen? Arbetar man för att stimulera mat- och smakminnen?
  • Kvalitet och hållbarhet. Hur väljs råvarorna ut och hur tillagas de? Hur gör man för att arbeta resursklokt, i säsong och med närodlat? Hur jobbar man för att minska svinn och hur tänker man kring matens miljöpåverkan i relation till naturligt näringsinnehåll och hälsa?
  • Mötet med gästen. Hur bemöter man gästerna och hur gör man för att tillgodose deras önskemål och behov? Är man en god matglädjeambassadör? Jobbar man med olika medier, exempelvis sociala medier, för att möta sina gäster?
  • Alternativ. Vilka valmöjligheter finns det för mat och dryck?
  • Servering. Hur presenteras maten? Hur arbetar man med uppläggning, dukning och förpackningar? Hur beställs maten och var äts den? Främjar lokalen och miljön matglädje?
  • Långsiktighet och engagemang. Tar man matglädjen på allvar? Är det ett pågående arbete som även engagerar ledningen? Hur arbetar man med kompetensutveckling, teamwork och för att involvera hela arbetslaget?

Juryn kan även ge extrapoäng för annat som främjar matglädje. Man får också poäng för hur väl man lyckas utifrån de förutsättningar man ges.

Nominera seniorserveringen här

Anmälan öppnar inom kort.