Bästa Matglädjeskola

"Vi lagar mat med hjärtat och bjuder på äkta matglädje".

Skolrestaurangen El Cielo på Brunnsboskolan välkomnar alla matkulturer i sin matlagning. Här tillagas all mat från grunden med kunskap och kärlek och ett engagemang som tog El Cielo hela vägen till vinst i Arla Guldko 2015 i kategorin Bästa Matglädjeskola.

Lagandan och jobbfamiljen är våra framgångsfaktorer. Vi hoppas att barnen kommer vara jättestolta och glada när vi kommer hem, säger Amelia Gabrielsson på Brunnsboskolan.

Arla Guldko genomfördes i år för sextonde året i rad och fem lyckliga vinnare korades i var sin tävlingskategori. Finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryns motivering till Brunnsboskolans vinst:

”Här är transparens och dialog lika naturligt som god vällagad mat. En neutral frizon, där alla möts på lika villkor. Här upplever vi den nya svenska skolmåltiden i en levande miljö med en unik matglädje, där alla är delaktiga.”

Juryarbetet för Bästa Matglädjeskola började redan under hösten förra året. Man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande.

Juryn består av: Paul Svensson, kock, matinspiratör och konceptutvecklare. Carina Andersson, driftansvarig kock, Tibro Kommun, Fågelviksgymnasiet. Vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeskola. Marianne Backlund-Hagberg, ordförande för Kost & Näring. Michael Bäckman, kock och matkonsult, Annerstaskolan i Huddinge. Monica Sander och Johnny Boman, Arla.

 

Arla Guldko 2015 - Vinnare Bästa Matglädjeskola