Finalister Årets Kock 2015

Sista chansen är nu avgjord och alla finalister i Årets Kock 2015 är utsedda! Tävlar i SM i professionell matlagning 2015 gör; Saori Ichihara, Emma Erlandsson, Thomas Sjögren, Daniel Engellau, Daniel Müllern, David Lundqvist, Anders Karlsson och Markus Westh.

Sista chansen i Umeå var en tuff utmaning för de åtta kockar som fått högst poäng av juryn i semifinalerna, semifinalvinnarna borträknade. Fyra finalplatser av total åtta stod på spel. De som går vidare till final i Årets Kock 2015 är Saori Ichihara, Emma Erlandsson, Thomas Sjögren och Daniel Engellau.

Daniel Müllern, David Lundqvist, Anders Karlsson och Markus Westh är direktkvalificerade för final eftersom de tog varsin finalplats i semifinalerna tidigare i höst.

De åtta kockar som möts i finalen av Årets Kock 2015 den 5 februari i Göteborg är:
Daniel Müllern,
Ystad Saltsjöbad, Ystad
David Lundqvist, Operakällaren, Stockholm
Anders Karlsson, The Absolut Company, Stockholm
Markus Westh, Lilla Ego, Stockholm
Saori Ichihara, Shibumi, Stockholm
Emma Erlandsson, Oaxen Krog & Slip, Stockholm
Thomas Sjögren, Swedish Taste, Göteborg
Daniel Engellau, Aveqia, Stockholm

Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i två semifinaler, en Sista chansen och en final. I år avgjordes semifinalerna i Halmstad och Borlänge samt Sista chansen i Umeå. Den 5 februari 2015 är det final i Göteborg.

 

Här är hela juryn i Årets Kock 2015

Ordförande
Fredrik Eriksson
, Årets Kock 1987, Juryns ordförande, Långbro Värdshus, Älvsjö

Hedersjury
H. K. H. Prins Carl Philip
Henri de Sauvage,
Arla Foods
Anders Källström, Lantbrukarnas Riksförbund
Filip Fastén, Årets Kock 2014

Smak och presentationsjury
Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm
Henrik Norström, Lux Dag För Dag, Stockholm
Stefano Catenacci, Hovtraktör, Operakällaren, Stockholm
Magnus Ek, Oaxen Krog & Slip, Stockholm
Mathias Dahlgren,
Mathias Dahlgren, Stockholm
Leif Mannerström, Kometen, Göteborg
Melker Andersson, Grupp F12, Stockholm
Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor, Göteborg
Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg
Björn Frantzén, Restaurant Frantzén, Stockholm
Paul Svensson, Fotografiska, Stockholm
Markus Aujalay, Årets Kock 2004, Winterviken, Stockholm
Sayan Isaksson, Esperanto, Stockholm
Magnus Nilsson, Fäviken, Järpen
Emma Bengtsson, Aquavit, New York
Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, Restaurang Sjön, Jönköping
Niklas Ekstedt, Ekstedts, Stockholm
Jonas Lundgren, Restaurang Yolo, Stockholm
Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås

Metodjury
Malin Söderström,
Kulturrestauranger, Stockholm
Jonas Dahlbom
, Årets Kock 1996, Dahlbom på Torget, Åre
Cajsa Johansson, Cajsas kök, Uppsala