GI-lasagne

GI-lasagne

50 min Huvudrätt Lunch
GI-lasagne, lika god som vanlig men nyttigare! Istället för en klassisk bechamelsås använder vi oss av cottage cheese. Smidig matlagning med ett strålande bra resultat. Om du hellre vill ha en vegetarisk lasagne går det bra att byta ut nötfären mot vegofärs.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gi-lasagne/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta.
  • Tillsätt färs, tomatpuré och kryddor. Stek tills färsen är genomstekt.
  • Rör i tomatkross, vatten och smulade buljongtärningar. Koka upp och sjud 3-4 min.
  • Rör i cottage cheese och grovhackade oliver. Smaka av med nymalen svartpeppar.
  • Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form, ca 20x30 cm. Strö över osten.
  • Grädda GI-lasagnen i mitten av ugnen ca 30 min.
Klart!
Energi:

540 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Nötfärs
500 g
Tomatpuré
2 msk
Chilipulver
2 tsk
Malen spiskummin
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Krossade tomater
400 g
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Svartpeppar
1 krm
500 g
Urkärnade svarta oliver
1 dl
Lasagneplattor fullkorn
9
2 dl