Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad

Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad

60+ min Efterrätt
Gyllene dessert i två smakliga delar - lenaste mousse och söta apelsinskivor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransgul-chokladmousse-med-apelsinsallad/

Gör så här

  • Vispa grädden med saffran.
  • Smält chokladen i bitar på svag värme över vattenbad så att den precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  • Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i glas. Låt glasen stå i kyl ca 1 tim.
  • Skala det yttersta skalet av en apelsin med potatisskalare. Strimla skalet.
  • Skala och skiva apelsinerna.
  • Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Rör försiktigt i juice och apelsinskal och rör tills sockret smält. Häll såsen över apelsinerna.
  • Servera apelsinsalladen till moussen.
Klart!

Ingredienser

2 dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Vit choklad
150 g
Ägg
1
1 dl
Apelsinsallad:
Apelsiner
4
Strösocker
1 dl
Apelsinjuice
1 dl