Ajvarkyckling

Ajvarkyckling

60+ min Huvudrätt
Ajvarkyckling görs av en hel kyckling som marineras med Ajvar Relish, en röra på paprika, aubergine och vitlök. Gott och enkelt - Ajvarkyckling tillagar sig själv i ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ajvarkyckling/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Gnid in kycklingen med salt, peppar och hälften av ajvar relish.
  • Skala och skär löken i skivor. Skala och krossa eller hacka vitlöksklyftorna.
  • Skär tomaterna i grova bitar. Tvätta apelsinerna noga, dela och skär dem i 1 cm tjocka skivor.
  • Blanda alltsammans med resten av ajvar relish.
  • Lägg ⅔ i botten av en ugnssäker form. Fyll kycklingen med resten av blandningen.
  • Lägg kycklingen i formen, pensla med smöret och stek i nedre delen av ugnen ca 50 min.
  • Låt kycklingen vila ca 5 min innan servering.
Klart!
Energi:

415 kcal

Protein: 47 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Kyckling
ca 1,3 kg
Salt
2 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 tsk
Stark ajvar relish
2 dl
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
4
Tomater
250 g
Apelsiner
2
25 g