Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Huvudrätt
Ungersk gulaschsoppa är en mustig och härlig köttsoppa med kryddiga korvar. I det här receptet använder vi köttfärs istället. Gulaschsoppa är enkelt att göra och gott värmande när det är lite kyligt ute. Servera gulaschsoppa med en klick vitlöksröra och ett gott bröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gulaschsoppa/

Gör så här

  • Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan.
  • Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut.
  • Rör i tomatpuré och kummin. Häll på buljongen. Låt det koka 10-15 min.
  • Smaksätt crème fraiche med vitlök och persilja.
  • Servera gulaschsoppan i stora skålar och rör i vitlöksröran. Vallmobröd eller knäckebröd är gott till.
Klart!

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Energi:

385 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Köttfärs
300 g
Chorizo
1
Gula lökar
2
Paprikor i olika färger
3
Tomatpuré
½ dl
Kummin
1 tsk
Köttbuljong
1 liter
Röra:
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
½ dl