Sundsvall mejeri

Sundsvall mejeri är Arlas näst nordligaste mejeri. Mjölk, fil och grädde distribueras härifrån till ett område som sträcker sig 130 mil från Vansbro i söder till riksgränsen i norr - 66 % av Sveriges yta! Mejeriet får sin mjölk från Arlas gårdar i Medelpad och norra Hälsingland.

I september 2011 startade Arla sin produktion i mejeriet i Sundsvall i lokaler
där det varit mejeriverksamhet sedan 1948. När Arla påbörjade sin verksamhet i mejeriet hade det varit stängt sedan ett år tillbaka. Sundsvall mejeri är alltså ett av få svenska mejerier som varit nedlagt men sedan uppstartat igen!

Fakta om Sundsvall mejeri (2015)

  • Mjölkinvägning: 42 miljoner kilo mjölk 
  • Byggår: 1948
  • Antal medarbetare: 85
  • Mejerichef: Magnus Lindberg

Producerar

  • Standard-, mellan-, lättmjölk
  • Ekologisk Standard-, mellan och lättmjölk
  • Filmjölk, A-fil, Långfil, Lättfil
  • Vispgrädde

Kontaktuppgifter till mejeriet

Box 713
851 21 Sundsvall
Bultgatan 16
853 50 Sundsvall

Telefon: 060-608 50 00