Kvibille mejeri

I år firar Kvibille mejeri 100 år och är idag den enda svenska tillverkaren av ädel- och cheddarost. Osten har genom åren vunnit många priser både i Sverige och internationellt.

Kvibille mejeri förser hela Sverige med Cheddar och Ädelost och tar årligen emot 36 000 ton mjölk från halländska gårdar inom en radie av 5 mil från mejeriet. Till ett kilo ost går det åt 10 kg mjölk.

I Kvibille är tillverkningsprocessen fortfande ett hantverk med många arbetsmoment som görs för hand. Bland annat synas varje ost (1,3 miljoner ostar/år) för att säkra högsta kvalitet.

Fakta om Kvibille mejeri (2016)

  • Mjölkinvägning: 36 000 ton mjölk
  • Byggår: 1916
  • Antal medarbetare: 80
  • Mejerichef: Thelma Banzon

Producerar 

  • Kvibille Cheddar lagrad 6-8 månader
  • Kvibille Cheddar extralagrad minst 1 år
  • Kvibille Cheddar XL lagrad minst 18 månader
  • Kvibille Cheddar smaksatt med Calvados eller Whisky
  • Kvibille Ädelost (klassisk, gräddädel och ädel special)
  • Kvibille Ädelost smaksatt med Calvados, Whisky eller glögg
  • Wästgöta Kloster Cheddar

Kontaktuppgifter till mejeriet

Kvibille mejeri
Göteborgsvägen 514
305 78 Kvibille
Telefon: 035-16 16 00
Fax: 035-16 16 99