Jönköping mejeri

Arlas mejeri i Jönköping är ett av Europas modernaste mejerier med en effektiv produktion och högautomatiserat kyllager. Mejeriet har drygt 600 medarbetare som producerar mjölk, filmjölk och grädde. Jönköpings mejeri tar emot ungefär 700 000 liter mjölk från närmare 600 gårdar runt om i södra Sverige, framförallt från Småland, Östergötland och Västergötland.

Mejeriet byggdes 1985 och moderniserades ytterligare under 2000-talet när kyllagret automatiserades. Produkterna som producerats på mejeriet och specialprodukter från andra Arla anläggningar går ut till kunder i hela södra Sverige (från Östergötland, Västergötland och söderut). 

Fakta om Jönköpings mejeri 2015

  • Mjölkinvägning: 200 000 ton/år (100 % svensk råvara)
  • Byggår: 1985
  • Antal medarbetare: omkring 480
  • Mejerichef: Britt-Marie Ekdahl

Producerar

  • Standard-, lätt- och mellanmjölk
  • Ekologisk standard-, lätt- mellanmjölk samt minimjölk
  • Filmjölk naturell och smaksatt
  • Mellan- och lättfil, A-fil, Kefir och Onaka
  • Ekologisk filmjölk och Ekologisk A-fil 
  • Vispgrädde
  • Ekologisk vispgrädde

Kontaktuppgifter till mejeriet

Box 1012
Verktygsvägen 21
551 11 Jönköping
Telefon: 036-18 15 00
Fax: 036- 18 15 75