Falbygdens ost

På Falbygdens Ost har vår tillvaro kretsat kring god ost i nästan ett och ett halvt sekel. Grunden lades redan 1878 i formen av ett litet gårdsmejeri och sedan dess har verksamheten utvecklats successivt. Idag är vi ett modernt osthus med fokus på lagring, förädling och import av kvalitetsost.

Falbygdens har varit pionjärer inom förädling av svensk hårdost – ända sedan 1940-talet har vi ägnat oss åt lagring och smaksättning av ost. Vi var först i Sverige med att lansera en ost där brännvin injicerats i osten och den gedigna kunskapen och glödande intresset för bra och långlagrad ost fortsätter ständigt att utvecklas. 

Vi har också en lång tradition av import av utländsk ost. Så tidigt som på 1960-talet började vi direktimportera fransk ost och idag är vi en av Sveriges största importörer av utvald ost från hela Europa. 

Falbygdens Ost erbjuder ett spännande sortiment av ostar för alla tillfällen – oavsett om det gäller att sätta guldkant på frukostmackan och matlagningen eller till helgens ostbricka.

Fakta om Falbygdens Ost

  • Mjölkinvägning: ej aktuellt
  • Byggår: Grundades 1878
  • Antal medarbetare: Ca 100 personer
  • Produktionschef: Eleonor Johansson
  • Lagrar och packar ca 8 000 ton ost per år.

Producerar

Hårdost, vitmögelost, grön/blåmögelost, kittost, färskost, smältost, vit- och blåmögelost, ostbrickor och osttillbehör. Exempelvis:

  • 1878 Präst®
  • Arn Blå Herrgård®
  • Morfars Brännvinsost
  • Whiskyädel

Kontaktuppgifter till Falbygdens Ost

Falbygdens Ost

Göteborgsvägen 19

521 30 Falköping

Telefon: 0515-293200