Vaniljpannkaka

Vaniljpannkaka

50 min Mellanmål Frukost Efterrätt
En himmelsk ugnspannkaka med smak av mannagryn och vanilj.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaniljpannkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smörj en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter och bröa med mannagryn.
  • Koka upp mjölken i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Vispa ner mannagryn och salt. Koka under omrörning på svag värme ca 4 min. Ta kastrullen från värmen igen.
  • Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker och rör ner i kastrullen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
  • Låt svalna och pudra ev över lite vaniljsocker.
  • Servera pannkakan ljummen med en klick kvarg och bär eller sylt.
Klart!

Det går lika bra med sylt istället för bär.

Energi:

240 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 7 g

Ingredienser

8 dl
Mannagryn
1½ dl
Salt
½ tsk
Ägg
2
Strösocker
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
2½ dl
Bär
ca 2 dl