Kycklingröra med saltgurka

Kycklingröra med saltgurka

30 min Buffé
Kall kyckling i en krämig och smakrik yoghurt. Gott som tillbehör eller på mackan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingrora-med-saltgurka/

Gör så här

  • Salta kycklingfiléerna. Stek dem i smör-& rapsolja i en stekpanna ca 6 min på varje sida. Låt kycklingen kallna och skär den i små bitar.
  • Blanda yoghurt, vitlök, harissa och persilja. Grovhacka gurkan. Rör ner den och kycklingen i yoghurten.
  • Garnera gärna med strimlad saltgurka.
Klart!

Harissan kan bytas ut mot sambal oelek.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
250 g
Salt
½ tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Harissa
2 krm
Hackad bladpersilja
½ dl
Saltgurkor
2